Megérkezett a legújabb vitorlás hajó azoknak, akik saját kezűleg építenék meg hajójukat

A vitorlás sport élvezetéhez nincs szükség drága felszerelésre A 3.6 m hosszú 1.2 m széles hajót 7.5 m2-es vitorla hajtja előre. Két-három személy számára ideális.

A részletes építési útmutató alapján a hajó könnyen megépíthető olcsó anyagokból, és mindemellett még kiválóan működik is. Az amatőr hajóépítő fórumokon már jó ideje téma volt az OZ/PD Racer hajótest hosszított változata, amellyel a vitorlázási élmény könnyebben megosztható barátokkal, családtagokkal.

Az OZ Racer hajótest formája rendkívüli sikereket ér el világszerte. A hajó teljesítménye profi szintig fokozható. A siker kapcsán a hajótest több változata is kidolgozásra került. Az OZ Racer RV a könnyed gyakorlásra való hobbivitorlás, az Ocean Explorer pedig a világ legkisebb kabinos vitorlás hajója lett. Az OZGoose azt az igényt hivatott kielégíteni, hogy akár az egész család is élvezhesse az OZ hajók nyújtotta élményt, lehetővé téve, hogy a gyerekek szüleikkel együtt gyakorolhassák a vitorlázást egy olyan hajóval, amelyet autó-csomagtartón bárhová el lehet szállítani. Ráadásul az építést otthon is meg lehet oldani könnyen beszerezhető, olcsó anyagokból.

A 2-3 személyes hajózás lehetővé teszi a szerepek megosztását (kormányos, behúzó kötél kezelője), így könnyítve a közös tanulást, gyakorlást. A hajó természetesen egyedül is könnyen kezelhető.

A hajó felszerelhető az OZ Racerrel megegyezően sprit (magas) vitorlával, és lugger vitorlával is. OZ Racerrel rendelkező hajóépítők minden felszerelése kompatibilis a Goose-zal.

Az OZ sorozatnál már megszokott oldalsó légkamráknak köszönhetően az esetleges boruláskor szinte semmi, vagy csak kevés víz kerülhet az utastérbe, lehetővé téve a hajó határainak kiismerését, és a bátor vitorlázást.

Az építési útmutató
A teljes építési útmutató már megrendelhető az Amatőr Hajóépítők Közösségének weboldalán.


A fenti fotón egy korai Goose változat látható. A végleges hajótest forma inkább a lenti fotón látható hajóra hasonlít.

A Goose annyira népszerű lett, hogy még egy kétárbocos, kabinos változat is készült belőle az Ocean Explorer hajót is tervező Pertuu jóvoltából. A hajótípus neve OozeGoose.


A hajó adatlapja

Az építési útmutató megrendelése

Hozzászólás

Az e-mail címed nem lesz látható. A csillaggal (*) jelölt részek kitöltése kötelező

hu_HUHungarian