„Nem kell kőgazdagnak lenned, hogy lehessen egy jachtod, csak egy kis játékos kreativitás szükséges”
A finnországi Perttu a SecPerc és az OZ Racer megépítése után teljes titokban áttervezte az OZ-t és egy újszerű kabinos hajóval, az alig két és fél méteres vitorlással, az Ocean Explorerrel állt elő.

Az ötlet onnan jött, hogy Perttu gyakran túrázott OZ Racerével, viszont a hűvös finn esték során szívesen bekuckózott volna hajójába sátorozás helyett.

Az OZ vitorlázatát és uszonyát használó hajóról nehéz eldönteni elsőre, hogy az építője nem normális, vagy inkább egy briliáns elme.

A hajóra Michael Storer (az OZ Racer tervezője) is áldását adta, sőt az építési útmutató számos helyen megrendelhető, már magyar nyelven is.

A hajótest kialakítása hosszas, és gondos tervezési folyamat eredménye. Szinte minden négyzet-milliméter kihasználásra került, miközben a hajó teljesítménye nem romlott egyáltalán: ugyanolyan kis fürge vitorlás maradt, mint az OZ. Az építés egyébként Perttu nappalijában történt; ezt több magyar hajóépítőnek is ismerős lehet.

Perttu sikeresen tesztelte a hajót fiával több napos túrák során, ahol ketten aludtak a kabinban. Az utastérben fekvő személy(ek) lába az utastér ülése alatti üregben helyezkedik el. A kabinos mini vitorlással a hajózás, Perttu elmondása szerint, olyan mint egy igazi jacht-élmény.

A hajó adatlapja

Hozzászólás

Az e-mail címed nem lesz látható. A csillaggal (*) jelölt részek kitöltése kötelező

hu_HUHungarian