A 2019-ben az Amatőr Hajóépítők Közössége ismét meghívást kapott a BoatShow-ra, mint hivatalos kiállító. Ez nagy megtiszteltetés volt számunkra, de egyben kihívás is, hiszen fontosnak tartottuk, hogy színvonalas, érdekes és újszerű anyaggal lepjük meg a látogatókat, illetve az expóra kilátogató tagokat is.

Köszönjük a részvételt!

Hihetetlenül intenzív 4 nap áll mögöttünk. Az Amatőr Hajóépítők Közösségének standja ismét sikeres és nagyon intenzíven látogatott volt.

A 4 nap alatt egy Viola 14 vitorlás kenu-dingi hibrid hajótestét raktuk össze. Erről a hajóról még hallani fogunk.

Füge is írt egy remek összefoglalót az eseményről ITT.

Korbban írtuk:

Az általános bemutatkozáson, a technikák és módszerek bemutatásán kívül idén számos hajót is elviszünk magunkkal. Ott lesz Márkus István Seggerling versenyjolléja (az amatőr hajóépítés legfelső szintjét képviselve), Juhász Jenő sokat próbált OZ Racere, és a 3 éve pont a BoatShow-n megépített Eureka kenuja, valamint Fűz András saját tervezésű Barnabás kajakja. Részemről viszek egy OZ Goose-t, a Ladix-ot, és a két éve épített kanadai favászon-kenumat. Ezen kívül a színpadon is fogunk szerepelni, és a medencében is kipróbálunk egy-két hajót.

A BoatShow-n bemutatjuk a Közösség egyik legérdekesebb és leginnovatívabb kezdeményezését, a közösségi hajóépítést is. Eddig három ilyen esemény volt. Legutóbb, 2018 nyár végén két SecPerc kenut építettünk a Római parti közösséggel. Az egyik hajót kölcsön kértük és ki is állítjuk.

A kiálltás ideje alatt fogjuk a helyszínen megépíteni Michael Storer egyik legújabb hajótípusát, a Viola 14-et, amely egy vitorlás kenu-dingi hibrid, és amelyet Jenő fog építeni. Az építés előkészületei már elkezdődtek. A kisebb alkatrészek már készen is vannak, a hajótest összerakását viszont a BoatShow-n végezzük el, tekintve, hogy az a leglátványosabb rész.

A Viola 14-ről még annyit, hogy ebből a különleges kenu-dingi hibridből, amelyet gyorsaságra és fordulékonyságra teremtettek, még csak egy darab épült az egész világon. Ha minden jól megy a szezonkezdetre hazánkban először (globálisan másodszor) érinti víz ennek a remek hajó-koncepciónak az első két hírnökét, amelyeket az OZ Racer-ek mestere, Juhász Jenő és a dörzsölt vitorlás-fenomén, Szépe Misi építenek. A srácok versenyezni is szeretnének; nem csak egymással, hanem akár nagy nevű vitorlásversenyeken is a 2019-es idényben.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, és a Közösség tagjait a Hungexpo F pavilonjában a 206C standon február 21-től 24-ig. Tekinthetjük ezt a hétvégét egy előzetes Amatőr Hajóépítő Találkozónak is. Ez úton is kérjük a látogatóinkat, kérdezzenek, beszélgessenek velünk, akár segítsenek nekünk építeni, valamint fényképezzenek, és segítsék ennek a nagyszerű hobbinak a terjedését kicsiny hazánkban és azon is túl.

Mezei Csaba

Hozzászólás

Az e-mail címed nem lesz látható. A csillaggal (*) jelölt részek kitöltése kötelező

hu_HUHungarian