Miután elkészült a hajótest, végre elkezdhettem a rekeszfal beépítését. Ez a fontos alkatrész nemcsak némi szerkezeti stabilitást ad a hajónak, de egy fontos biztonsági eszköz a légtartály része is. Ezen kívül ezen az alkatrészan található a kémlelőnyílás is, amely a vízmentes légtartályt, csomagszállítóként is hasznossá teszi.

Amint látható az utastér felől széles ragasztószalaggal rögzítettem a rekeszfalat, amíg a másik oldalon üvegszálas szalaggal végeztem el a végleges rögzítést. Maga a rekeszfal kivágása egyébként eléggé lassú és körülményes folyamat volt, mert az építési útmutatóban megadott méretek csak iránymutatásként szolgálnak tekintve, hogy minden hajó testének formája kissé eltérő. Éppen ezért rengeteg próbálgatást és gyalulgatást kellet elvégeznem, amíg végre teljesen helyére passzolt a rekeszfal.

Az utastér felöli oldalon (a belső oldali üvegezés megszáradása után) csak sűrített epoxival töltöttem ki a test és a rekeszfal közötti rést. A sűrített epoxiba kevertem egy kis fűrészport is, hogy ne üssön el annyira a fa színétől, de végül csak elütött egy kicsit.

Tovább

Hozzászólás

Az e-mail címed nem lesz látható. A csillaggal (*) jelölt részek kitöltése kötelező

hu_HUHungarian