Üdvözlet!

Amatőr Hajóépítők Közössége

Szeretettel üdvözlünk Magyarország első amatőr hajóépítő közösségében!

Legyél tagja a sportegyesületnek, gyere el a találkozóra, építsünk együtt, hajózzunk együtt!

Építenél egy ilyen hajót?

Viola 14 vitorlás kenu

Pehelykönnyű és villámgyors vitorlás-kenu hibrid egy jó vitorlás testformájával és stabilitásával.

Szeretnél egy saját építésű evezős hajót?

Építs egy Eureka kenut!

Az üvegszálas hajóknak legalább kétszeres a súlyuk a fahajókhoz képest. A korszerű epoxi gyantás módszerrel viszont tartósságban, strapabírásban könnyedén felveszik a versenyt a műanyaghajókkal is.

Mit is csinálunk?

Az Amatőr hajóépítés

Mi is az az amatőr hajóépítés? Egy csodás hobbi, amelyet te is kipróbálhatsz. Otthon, egyszerű szerszámokkal, minimális szaktudással megépítheted álmaid hajóját legyen az vitorláshajó, kenu, kajak vagy horgászcsónak. Egy mobiltelefon árából lehet egy saját építésű vízi járműved. Az oldalon elérhető építési útmutatók segítenek abban, hogyan formálj nyers faanyagból egy igazi úszó remekművet. A közösségben tanulhatsz, építhetsz, tanácsot kérhetsz, részt vehetsz közös hajózásokon és barátokat szerezhetsz.Gyere, nézz körül az oldalon!

A közösség számokban

A Közösség első 15 évében sok minden történt!

17

Hajótípus színes és részletes magyar nyelvű építési útmutatója

Az oldalon megrendelhetők úgynevezett építési útmutatók, amelyek lépésről lépésre vezetik végig az építőt és megtanítanak arra, hogyan lehet a faanyagot gyönyörű hajóvá formálni otthon, egyszerű szerszámokkal és különösebb szakértelem nélkül.

126

A közösség tagjai által épített hajó

A hajóregiszterben rengeteg saját projektről lehet olvasni, amelyet a közösség tagjai publikáltak.

12

Amatőr Hajóépítő Találkozót szerveztünk már

A közösség tagjai minden évben találkoznak valamelyik tavunk partján, hogy együtt hajózzanak és megcsodálják egymás alkotásait.

12. Amatőr Hajóépítő Találkozó

Amatőr Hajóépítő Találkozó

A legutóbbi Találkozót a Tisza tó partján tartottuk, ahol hatalmas csapatások mellett rengeteget beszélgettünk és kiosztottuk az Év Amatőr Hajóépítője Díjakat.

Köszönjük a videót Nagy Viktornak!

Tudásbázis

Hajóépítési segédanyag

Az évek során összegyűlt építési módszertani összefoglaló érthetően faanyagokról, epoxiról, üvegszövetről és még sok másról.

A tudásanyag PDF-ben letölthető, elvihető, kinyomtatható.

Hajóépítők Keménymag

Ismerd meg a Közösség szervezőit!

Az Amatőr Hajóépítők Közössége egy kb. 3000 ezer fős laza csoport, akiket érdekel a hajóépítés, nagyjából 250 tag szánta rá magát legalább egy hajóépítő projektre, a tucatnyi emberből álló keménymag pedig időt és fáradságot nem kímélve épít, szervez, hajózik és szervezkedik.

Juhász Jenő

Közösségszervező

Debreczeni József

Hajóépítő

Aranyköpések a Hajóépítőkről

Nem (csak) mi mondtuk

A dobogóm legfelső fokára az Amatőr Hajóépítőket állítanám. A lehető legolcsóbban, faanyagokból, saját kezűleg építik művészi igényességgel hajóikat. És nem restek beleállni versenyekbe annak ellenére, hogy vitorlásaik menettulajdonságai bizony elmaradnak a korszerű, műanyag teknőktől. Most is a középmezőnyben értek célba.

Gelencsér György (Merlin)

Brit tudósok bebizonyították, hogy a házilag megépített hajók világra jövetelének speciális módja van. A nappaliban, konyhában, fészerben vagy garázsban megépített sokszor 5 méternél is hosszabb csónakok, amikor elkészülnek gyakran ki sem férnek az ajtón, ezért ablakon keresztül, tetőbontás árán, vagy a harmadikról kötélen leeresztve kerülnek először napfényre.

Mezei Csaba (közösségalapító)

Az öreg kapitány a Balaton közepén leszólva a kishajóm felé sandítva: - Ez meg mi? - kérdezi a kapitány - Ez egy egyszerű de nagyszerű, könnyen megépíthető kisvitorlás az OZ Goose. Én építettem. - rikkantottam oda lelkesen. - Az látszik. - morogta az orra alatt.

Köztiszteletben álló nagyhajós, idős kapitány
hu_HUHungarian