Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Többrétegű felhordás

Az úgy nevezett wet-on-wet módszerrel készül. Fő előnye, hogy a rétegek között nem kell megvárni a száradást és nem kell minden réteget lecsiszolni. Bizonyos epoxi fajtáknál az úgynevezett viaszosodás figyelhető meg, amikor a nem térhálósodott anyag a megszáradt felületen maradva akadályozza a további rétegek felhordását. A wet-on-wet módszer előnye, hogy a viaszosodás csak egyszer jelenhet meg.

Viasztalanítás: A viaszos felületeket egyszerűen súrolókefével, vízzel és szappannal el lehet távolítani.

A felhordás: a bekevert epoxit egyenletesen vidd fel a felületre ecsettel vagy hengerrel. Ha nagyobb felületet akarsz bevonni, egyszerűen önts egy kevés epoxit a felületre és egy egyszerű gumi-kaparóval (autósboltban kapható) vagy egy darab maradék rétegelt lemezzel oszlasd el a felületen egyenletesen – ezek után ecsettel vagy hengerrel végezd el a további munkát.Amint az első réteg egy kissé ragacsossá kezd válni, felhordhatod a második réteget is.

Ha szükséges hord fel a harmadik réteget is.

Miután megszáradt az precoat réteg, csiszold le a felületről az esetleges megfolyásokat vagy viaszos kicsapódásokat. A végeredmény egy matt felület kell hogy legyen.