Business Joomla Themes by Justhost Reviews
  • Gyönyörű, házilag is megépíthető, nagy teljesítményű hajók
  • Amatőr Hajóépítők Éves Találkozója
  • Egyszerű hajóépítő technológiák
  • Építési útmutatók megrendelése
  • Projektek
Magyar nyelvű, részletes
építési útmutatók amatőr
hajóépítők számára.
Csatlakozz a Fórumhoz! Tedd
fel kérdéseidet, és konzultálj
tapasztalt hajóépítőkkel.
Mutasd meg saját kezűleg épített
hajódat a nagyvilágnak!
Regisztráld a Hajóregiszterbe!

2016-os programok - Amatőr Hajóépítő Találkozó

Készült: 2016. április 12. kedd Írta: csaba_admin

A 2016-os évben is szeretettel invitáljuk a közösség tagjait, hogy saját építésű hajóikkal vegyenek részt közös evezésekben, vitorlázásokban, versenyeken, és úgy általánosságban véve közösségi programokban.

Ötödik Amatőr Hajóépítő Találkozó – július 23-24, Velencei tó, VVSI

Mindenkinek köszönjük a részvételt. Úgy tűnik mindenki jól érezte magát. A helyszín talán nem volt tökéletes, de az is lehet, hogy a Fertő tavon nagyon el lettünk kényeztetve.

A Találkozón végül 22 hajó és kb. 50 ember vett részt. Volt hajószemle, közös vitorlázás, evezés. A 2016-os "Az év amatőr hajóépítője" versenyt is megrendeztük, ahol a hajó kivitelezése mellett fontos szempont volt az építő közösségi tevékenysége is.

A helyezések:

Fődíj: Az év amatőr hajóépítője: Panyik Gyula - Granny Pram vitorláshajójával

Második helyezett: Antal Csongor - Oldalúszós Eureka vitorlásával (Veszett Fejsze)

Harmadik helyezett: Arrasz Zoltán (zsarraz) - Oldalúszós Eureka proa-vitorlásával

Különdíj: Mezei Csaba - Indy nevű kanadai fa-vászon kenujával

Készült egy rövid videó is az eseményről.

Fotók itt

A jövő évi helyszínt még nem tudjuk (talán a Tisza tó), de folyamatosan kutatjuk a helyeket, ahol jó a víz, van kikötő, szállás, étkezési lehetőség, és ahol szívesen látnak minket.

Korábban írtuk:

Idén ötödik alkalommal rendezzük meg az Amatőr Hajóépítő Találkozót. Három év után most más vizekre evezünk, és a remek Fertő tavi központot elhagyva visszatérünk a Velencei tóra. A VVSI agárdi vitorláskikötőjében kapunk helyet, ahol van szállás lehetőség, strand és minden infrastruktúra, ami csak kell.

A nagy érdeklődés miatt már csak július második felében kaptunk időpontot. Aki nyaralás, vagy egyéb program miatt lemarad, azt kárpótoljuk egy másik időpontban: az evezősöket a DunaPest Fesztiválon, a vitorlázókat egy másik Velencei tavi alkalommal.

Szállás: A helyszínen van szálláslehetőség a VVSI Sporthotelben, és a kikötőhöz tartozó ifjúsági szálláson. A sporthotel árazása: 2 ágyas szoba: 8000 Ft/fő/éj, 4 ágyas szoba 5000 Ft/fő/éj (gyerekeknek 50%-os kedvezmény). Az ifjúsági szálláson 2500 Ft/éj/fő az ár. A környéken több kemping is van, ha valaki ott szeretne megszállni.

Szállásfoglalással kapcsolatban a következő személyt kell keresni (említsétek meg, hogy a Találkozóra jöttök):
Fodor-Filotás Bernadett
értékesítési munkatárs
Mobil: +36 30/945-9650
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egyéb várható költségek: Aki nem a VVSI-ben száll meg, annak napijegyet kell váltani (1200 Ft/fő), amiért cserébe használhatja a strandot, infrastruktúrát, stb. Ezen kívül minden hajóra fizetni kell kikötői díjat (500 Ft/hajó).

Étkezés: a helyszínen van büfé, a közelben bolt. Szombat délutánra rendelünk egy bográcsgulyást (1500 Ft/adag). Az igényeket a regisztrációban lehet megadni.

Pólók: a pólókat a regisztrációknak megfelelő számban fogom rendelni (rendelés a regisztrációban). Az idén fehér, minőségi, galléros emblémázott pólók lesznek (dizájn terv lent). Az ár bekerülési (3000 Ft/db), nincs rajta nyereség. Rendelek még valamennyi plusz pólót is, hogy legyen egy kis mozgástér. Ezen kívül vannak a tavalyi Találkozóról is megmaradt, kék színű pólók (1000 Ft/db).

A program:
- Közösségépítés: hajószemle, ismerkedés, beszélgetés, hajó-szépségverseny
- Új hajó vízre tételi ceremónia (beszédekkel, pezsgővel)
- Közös sportolás: evezés, és vitorlázás
- Kék madzag - tókerülő verseny Juhász Jenő vezetésével
- Evezőstúra a nádasban
- Szakmai eszmecsere: olvasóklub, beszélgetés

A Találkozó 23-án 10:00-kor kezdődik. A szombat délelőtti hajószemle és szépségverseny nevezés után a kora-délutáni ebédig örömhajózás, bemelegítés a vízen, ebéd után (megfelelő időjárás esetén) verseny, és túra, este pedig beszélgetés/pihenés, verseny-eredményhirdetés lesz. Vasárnap további hajózás várható.

Regisztráció ITT (határidő július 19., aki pólót is szeretne rendelni, annak július 8.). Aki nem szeretne regisztrálni, vagy csak beugrana, természetesen őt is örömmel látjuk.

Kapcsolódó fórumtéma (a legfrissebb infókkal)

 


Esztergom-Budapest evezőstúra – valamikor nyáron

A tavaly árvíz miatt elmaradt evezőstúrát idén is megszervezzük. Részletek hamarosan.


 Már megtörtént események:

Dunai Regatta – május 28.

Idén tavasszal is megrendezésre került a Dunai Regatta, amely egy Szentendre-Budapest vitorlásversenyt foglalt magába, és fő célja a folyami vitorlázás népszerűsítése volt. Az korábbi években az Amatőr Hajóépítők Közösségének néhány tagja mér részt vett a rendezvényen. Idén szerettük volna, ha még többen csatlakoznak a flottához házilag épített vitorlás hajójukkal.

Végül négy házilag épített vitorláshajó vett részt a regattán. Ebből ketten a yardstick 3-as kategóriában 2. és 3. helyezést értek el. További részletek, és fotók hamarosan.

Közösségi hajóépítés - DunaPest Fesztivál - június 24-26.

Az Amatőr Hajóépítők Közössége a Hellowood közösségi faműhellyel együttműködve megszervezi hazánk első közösségi hajóépítő workshop-ját. Egy fesztiválhoz kapcsolódóan a Ráckevei Duna partján, egy frissen felújított csónakházban lesz a több napos tanfolyam, amelynek során a csapatok SecPerc kenukat fognak építeni. A hajókat a befejezés után haza is lehet vinni. 

Az esemény Facebook oldala ITT található. Akinek nincs FB profilja, azok kattintsanak ide. (Az eseményről szóló beszámoló hamarosan)