Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Az első magyarországi GIS

Kategória: Az első magyarországi GIS
Közzétéve: 2014. október 28. kedd
Írta: fuge76_admin

A szerző Rumpler Tibor, várpalotai hajóépítő.

Az építésről

Mielőtt nekiálltam volna a GIS-nek, már készítettem egy kenut horgászni. Az is hasonló technológiával készült, rétegelt lemezből műgyantával, üvegszövet erősítéssel. Ezért éreztem magamban a bátorságot, hogy nekiálljak egy nagyobb lélegzetvételű dolognak. A GIS az útmutató alapján tényleg bárki számára megépíthető. Azoknak ajánlom igazán, akik szeretik a hajóépítést. Nem kell hozzá asztalosnak lenni, elég, ha felismered a szerszámokat és van kedved megismerni a használatukat J. Csak azért viszont, hogy olcsóbban legyen egy hajód, nem érdemes nekiállni. Akkor csak egy véget nem érő küzdelem lesz az egész. A hajóépítés számomra olyan, mint a sportolóknak az edzés. Ha nincs, akkor már hiányzik. Az egyik GIS blogon olvastam, hogy az ember hamar függőjévé válhat a hajóépítésnek. És ha már az, akkor nem árt, ha vannak olyan barátai, akik hajót akarnak építeni és tud nekik segíteni. Különben hamar több hajója lesz, mit amennyire szüksége lenne. Ez pontosan így van! Miközben építettem a kenumat, már tervezgettem, hogy lesz egy kis vitorlásom. Ami végül is a GIS lett. Miközben a GIS-t építettem, már valami sokkal nagyobban gondolkodtam. Ez még várat magára. De biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb építek valami balatoni méretű vitorlást. Szóval így megy ez, akit elkap a hajóépítés szele …

Azoknak próbálok segíteni a következő sorokkal, akik most a GIS-nél tartanak. Habár az útmutató nagyon részletesen leírja, hogy hogyan tudjuk megépíteni, nekem mégis nagyon sokat segítettek fórumok és más lelkes GIS építők beszámolói. Sokat tanultam belőlük! Ez volt az oka annak, hogy nekiálltam megírni ezt a beszámolót. És még azért is, mert a terven kívül, az összes egyéb információt angol nyelven értem csak el. Bár nincs problémám az angollal, de még így is sokszor nehezemre esett, hogy lefordítsak hajós szakszavakat, szakzsargont. Ezért nagyra értékelem Mezix fordítását és remélem ez is segít majd másoknak. Nem az útmutatót próbálom ismételni, hanem a tapasztalataimat leírni. Azokat a dolgokat szeretném kiemelni és csokorba szedni, amiket máshogy csináltam, vagy más hajóépítőktől tanultam. Remélem, segítségedre lesz!

Tovább

GIS - Az anyagok

Kategória: Az első magyarországi GIS
Közzétéve: 2014. október 28. kedd
Írta: fuge76_admin

Én meranti rétegelt lemezt használtam a hajóhoz. Ennek szép színe, mintázata volt (mégis csak egy trópusi fafaj, nem pedig egy nyír furnér) és alkalmas is a hajóépítéshez. Nem mellesleg ésszerű áron be is lehetett szerezni. Szerintem egyébként simán meg lehetne csinálni nyírből is, bár úgy nehezebb lenne, de bizonyára olcsóbb is. A lécek kivétel nélkül fenyőből voltak. A méretük így is olyan, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható. Ezért mindet úgy kellett méretre vágatni asztalossal, vagy saját magamnak elkészíteni. Sajnos keményfából léceket reménytelen volt szerezni, főleg hablécnek ilyen hosszban. Remélem, így is elég erős és tartós lesz.

Bővebben...

GIS - Festés, lakkozás

Kategória: Az első magyarországi GIS
Közzétéve: 2014. október 28. kedd
Írta: fuge76_admin

Festés, lakkozás

A hajó belsejét mindenhol átkentem két réteg epoxigyantával. Utána pedig kapott két réteg csónaklakkot.  Azért csináltam ezt a kettős megoldást, mert az epoxiban jobban bíztam, hogy megvédi és erősíti is a hajótestet, a lakk viszont szebb volt. Szebben lehetett vele dolgozni. Kívül megpróbáltam az epoxihoz színező pasztát alkalmazni.

Bővebben...

GIS - A hajótest építése

Kategória: Az első magyarországi GIS
Közzétéve: 2014. október 28. kedd
Írta: fuge76_admin

A hajó építése során követtem az útmutatót. Szerencsére nagyon részletes és lépésről lépésre vezet végig a munkafolyamatokon. Ráadásul nem csak azért használható jól, mert hasznos segítséget ad az építéshez, hanem mert ötleteket ad a motoros meghajtáshoz, evezéshez és különböző vitorlavariációkhoz is.

Bővebben...

GIS - Árboc, svert, kormánylapát

Kategória: Az első magyarországi GIS
Közzétéve: 2014. október 28. kedd
Írta: fuge76_admin

Árboc, svert, kormánylapát

A svertet a svertszekrény beépítése miatt már elkészítettem. Az igazat megvallva párhuzamosan csináltam a kormánylapátot is, mert nagyon hasonló az építése. Így ha volt felesleges időm, akkor foglalkoztam ezekkel is. A kormánylapáttal azért siettem, mert közben azért csinálgattam a kormányrudat is. Azt sem akartam elhibázni, ezért először a kormánylapát készült, aztán a rúd. Én mindkét alkatrészt rétegelt lemezből készítettem el. Ebből könnyebb volt, és az anyag is rendelkezésre állt. Három 6 mm vastag lemez kellett mindkettőhöz.

Bővebben...

További cikkeink...