Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Cikkek

Uncategorised

Cikkek száma: 6

Hírek

Cikkek száma: 64

Projektek

Projektek

Bemutatjuk közösségünk tagjai által elkészített különböző hajótípusok építési fázisait. Itt az építő szemszögéből követhetjük végig egy-egy vízi jármű elkészítését a tervezéstől a vízre tételig.

Ha Te is szeretnéd bemutatni saját hajód elkészítésének lépéseit, akkor ne habozz! Írj nekünk és mi közzétesszük építési tapasztalataidat!


Az első hazai OZGoose építése

Kanadai wood-canvas kenu építése


Túrakajak építése


Egy kiel-boat újjászületése

OZ Racer projekt

Eureka Kenu projekt

Az első magyarországi GIS

Optimist vitorláshajó építése házilag

SecPerc Kenu projekt

Ness Boat projekt - egy Shetlandi halászbárka építése

Grönlandi (skin-on-frame) kajak építése

Evezőkészítés házilag

RebelCat - vitorláshajó PVC csőből

Külső linkek:

Füge projektjei: fügekajak, fügevitorlás, fügekenu

Tartalom:

Cikkek száma: 0

OZ Racer

Cikkek száma: 13

SecPerc kenu - projekt

Cikkek száma: 2

RebelCat

Cikkek száma: 1

Evezőkészítés házilag

Cikkek száma: 1

Optimist építése házilag

Cikkek száma: 2

Eureka 155 projekt

Cikkek száma: 10

Az első magyarországi GIS

Cikkek száma: 7

Ness Boat projekt

Cikkek száma: 3

Wood-canvas kenu

Cikkek száma: 6

Galéria

Cikkek száma: 4

Hajóépítés

Hajóépítéshez

Itt minden olyan információt megtalálsz, ami egy amatőr hajóépítő számára nélkülözhetetlen. Olvashatsz különböző hajótípustokról, az építés során alkalmazott módszerekről, és technológiákról, valamint amatőr hajóépítők hajóépítési élményeiről. Ha te is építenél egy hajót, itt megrendelhetsz egy építési útmutatót is.

Cikkek száma: 1

Hajótípusok

Íme néhány Michael Storer által tervezett hajótípus leírása, és a használatukkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók. Ezek a hajók otthoni körülmények között is megépíthetők.

Cikkek száma: 14

Technológia

Az Amatőr Hajóépítők Közösségének weboldalán tárgyalt hajókat leginkább rétegelt lemezből építik, szerkezetüket epoxi gyantával valamint üvegszálas szövettel ragasztják, és erősítik meg. Az építésre általában jellemző, hogy a használt anyagok viszonylag olcsók, könnyen beszerezhetők, az építés során pedig az alapvető szabályok betartása mellett egyszerű és biztonságos, barkácsszerszámokkal is kivitelezhető módszereket alkalmaznak.

Cikkek száma: 6

Epoxi-gyanta

Az epoxi gyanta használatával kapcsolatban számos módszer létezik, ezért ennek a témának egy külön kategóriát szenteltünk.

Cikkek száma: 7

Gyakran Ismételt Kérdések

Az évek során számos hajóépítéssel kapcsolatos kérdést kaptunk, és válaszoltunk meg. A következőkben összeszedtük a legtipikusabb kérdéseket, és válaszokat.

Cikkek száma: 11

Építési útmutatók rendelése

Külföldi és magyar tervezők által megalkotott hajók részletes, és gazdagon illusztrált építési útmutatóit, és a pontos tervrajzait itt tudod megrendelni. Az színesben kinyomtatott építési útmutatók néhány ezer forintért megvásárolhatók – a befolyt összeg a hajótervező szerzői jogdíjára és a Web-oldal fenntartására fordítódik.

Cikkek száma: 1