Business Joomla Themes by Justhost Reviews
  • Gyönyörű, házilag is megépíthető, nagy teljesítményű hajók
  • Amatőr Hajóépítők Éves Találkozója
  • Egyszerű hajóépítő technológiák
  • Építési útmutatók megrendelése
  • Projektek
Magyar nyelvű, részletes
építési útmutatók amatőr
hajóépítők számára.
Csatlakozz a Fórumhoz! Tedd
fel kérdéseidet, és konzultálj
tapasztalt hajóépítőkkel.
Mutasd meg saját kezűleg épített
hajódat a nagyvilágnak!
Regisztráld a Hajóregiszterbe!

10 +1 jótanács amatőr hajóépítők számára

Készült: 2015. szeptember 02. szerda
Írta: csaba_admin

Már egy ideje szerettem volna összefoglalni, feleleveníteni az amatőr hajóépítők számára elengedhetetlen tudnivalókat, tekintve, hogy sok új potenciális hajóépítő, aki először látogatja meg az Amatőr Hajóépítők Közösségének weboldalát, nem tudja, hogyan kezdjen hozzá az első, saját hajója építéséhez.

Bővebben...

Egy kielboat újjászületése

Készült: 2015. július 22. szerda
Írta: csaba_admin

Ha egy hajószerető embernek azt mondanám, kettévágtam egy 50 éves kielboatot, biztosan ferde szemmel nézne rám, és talán azt hinné, biztosan valami trendi stúdió lakás tulajának akarom eladni, hogy vitrinként használhassa.

 

Bővebben...

Vitorlák méretezése

Készült: 2015. július 20. hétfő
Írta: fuge76_admin

vitorlásom építése során nagy fejtörést okozott számomra a vitorla elkészítése. Első látásra egyszerűnek tűnik: Vegyél egy jó erős anyagot szabd ki a megadott méretek alapján, varrd össze, tegyél a sarkokra erősítéseket és kész is. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ez nem ilyen egyszerű.

Bővebben...

Sikeres Fertő-tavi Találkozó

Készült: 2015. július 10. péntek
Írta: csaba_admin

A 2015-ös Amatőr Hajóépítő Találkozó is remekül sikerült. A folyamatosan növekvő létszám ellenére is családias, baráti hangulatú, pihentető, és nyugis programot sikerült szervezni. A helyszín a korábbi évekhez hasonlóan a fertőrákosi FVSZ telep volt, ahol a résztvevők védett partot, magas színvonalú szolgáltatásokat vehettek használatba.

Bővebben...

Túrakajak kamaszoknak

Készült: 2015. június 22. hétfő
Írta: fuge76_admin

2014 júliusában a III. Amatőr Hajóépítő Találkozón fiamnak alkalma nyílt kipróbálni egy gyerekeknek készült kajakot, és mi tagadás, nagyon megtetszett neki. Azon nyomban tettem egy könnyelmű ígéretet, hogy építek neki egyet. Persze azt már előre kikötöttem, csak akkor lehet róla szó, ha segít benne…

Bővebben...

OZGoose - családi hajós élmény

Készült: 2015. máj. 13. szerda
Írta: csaba_admin

Megérkezett a legújabb vitorlás hajó azoknak, akik saját kezűleg építenék meg hajójukat

A vitorlás sport élvezetéhez nincs szükség drága felszerelésre A 3.6 m hosszú 1.2 m széles hajót 7.5 m2-es vitorla hajtja előre. Két-három személy számára ideális.

Bővebben...

Hajós programok a 2015-ös idényre

Készült: 2015. április 15. szerda
Írta: csaba_admin

FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM.

Kedves hajóépítők! Ahogy növekszik az Amatőr Hajóépítők Közössége, úgy lesz egyre nagyobb igény különböző programokra, eseményekre, ahol a saját építésű hajók bemutatásán túl lehetőség nyílik az együtt hajózásra is.

Bővebben...

Ideális horgászcsónak

Készült: 2015. február 25. szerda
Írta: csaba_admin

Évek óra folyik a diskurzus a hajoepitok.hu oldal fórumán, és más helyeken is az ideális horgászcsónakokról. Ami egyértelműen megállapítható, hogy tökéletes horgászcsónak nincs, az ideális csónak jellemzőit pedig mindenkinek a saját igénye határozza meg.

Bővebben...

Rétegelt lemez A-tól Z-ig

Készült: 2015. február 16. hétfő
Írta: csaba_admin

A hajóépítéshez elengedhetetlen réteget lemezekről régóta folyik a diskurzus a fórumon, és személyes találkozók alkalmával is. A következő összefoglaló cikket két lelkes hajóépítő, Márkus István és Sztojka László írta. Köszönjük szépen!

Hajóépítő rétegelt lemezek tulajdonságai

Bővebben...

Új év, új weboldal, új fórum

Készült: 2015. január 31. szombat
Írta: csaba_admin

Tisztelt Amatőr Hajóépítő Közösség, kedves fórumtagok! szeretettel köszöntünk benneteket a megújult weboldalon. A váltás nem csak a weboldalt, hanem a  Fórumot is érintette ezért minden regisztrált fórum tagunk e-mail címére elküldtük a bejelentkezéshez, és az új Fórum használatához szükséges információkat.

Bővebben...

Eureka versus SecPerc Kenu

Készült: 2015. január 05. hétfő
Írta: csaba_admin

Aki ezen a weboldalon böngészett, és az igényeinek leginkább megfelelő kenu építésén gondolkodott, biztosan mérlegelte már, hogy az Eureka vagy a SecPerc kenu lenne számára a legmegfelelőbb. A következőkben a döntésben szeretnénk segíteni.

Bővebben...

BETH - vitorlás kenu

Készült: 2014. november 13. csütörtök
Írta: mezix

Bemutatkozik Michael Storer egyik legszebb hajója a BETH vitorláskenu. A tervező sokáig dédelgette egy könnyű kenuvitorlás terveit. Egy olyan hajót szeretett volna létrehozni, amely teljesítményben megfelel a modern dingiknek, viszont keskeny, könnyű, és egy személy által is egyszerűen kezelhető mind a vízen, mind a szárazföldön.

Bővebben...

Elindult a Hajóregiszter!

Készült: 2014. máj. 26. hétfő
Írta: mezix

Kedves Hajóépítők!

Örömmel jelentjük, hogy elindítottuk Magyarország első, amatőr hajóépítők számára készített hajóregiszterét. Mutasd meg saját kezűleg épített hajódat a nagyvilágnak! Regisztráld vízi-járművedet az Amatőr Hajóépítők Hajóregiszterébe!

Bővebben...

Mini vitorlás-jacht nem csak őrülteknek

Készült: 2014. február 26. szerda
Írta: mezix

„Nem kell kőgazdagnak lenned, hogy lehessen egy jachtod, csak egy kis játékos kreativitás szükséges”
A finnországi Perttu a SecPerc és az OZ Racer megépítése után teljes titokban áttervezte az OZ-t és egy újszerű kabinos hajóval, az alig két és fél méteres vitorlással, az Ocean Explorerrel állt elő. 

Bővebben...

Harmadik Amatőr Hajóépítő Találkozó 2014 július 12-13

Készült: 2014. február 20. csütörtök
Írta: mezix

Köszönjük a részvételt mindenkinek. Ezen a hétvégén igazi közösség született, egy országos, határokon is átnyúló, lelkes, hajóépítő közösség. Egy olyan közösség, amelyet nem csak a közös érdeklődés, a hajók építése tart össze, hanem most már a közös élmények, az együtt-hajózás emlékei és igazi barátság. Remek érzés látni ezt a fejlődést.

Bővebben...

Építsünk SUP-ot (stand up paddle)!

Készült: 2014. február 13. csütörtök
Írta: mezix

A stand up paddle (SUP) már hazánkban is egyre népszerűbb. Magas minőségi szintű deszkákat már lehet vásárolni, az árak viszont elég borsosak. Mint a legtöbb vízi járműnek, a SUP-nak is komoly amatőr hajóépítő rajongó-tábora van nemzetközi szinten. A házilag épített SUP-ok nemcsak szépek, de legalább olyan jók is, mint a gyári modellek. Megépítésük nem kíván átlagos amatőr hajóépítő tudásnál többet.

Bővebben...

Nyírfakéreg kenu - Egy darabka indián történelem

Készült: 2014. január 30. csütörtök
Írta: mezix

Hazánkban talán kevésbé ismert kenutípus a nyírfakéreg kenu, amely tulajdonképpen a mai kenuk ősének is tekinthető. Használata kevésbé, építési módszere talán még annyira sem ismert, ezért a következőkben összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat, hátha egy napon itthon is kedve támad valakinek nyírfakéreg kenut építeni.

Bővebben...

A modern amatőr hajóépítés ABC-je

Készült: 2013. szeptember 26. csütörtök
Írta: mezix

A következő cikket Márkus István írta, és a Porthole Magazinban is megjelent. 
Az amatőr (a francia amateur „szerető, kedvelő” szóból, az amer „szeretni” igéből) vagy műkedvelő olyan személy, aki nem foglalkozásszerűen, hanem kedvtelésből – hivatalos (szak)képesítés nélkül – végez adott tevékenységet.

Bővebben...

Hajóépítési sikerek secperc alatt

Készült: 2013. szeptember 06. péntek
Írta: mezix

Pont három éve mutatkozott be a SecPerc Kenu az amatőr hajóépítők első magyarországi weboldalán a hajóépítők.hu-n. A prototípus megépítése után majdnem két év telt el, mire megépültek az első hazai kenuk. Michael Storer egyszerűen és olcsón megépíthető hajója csak lassan győzte meg a kenura vágyókat.

Bővebben...

Hajók szállítása a szárazföldön

Készült: 2013. augusztus 18. vasárnap
Írta: mezix

A hajoepitok.hu weboldal fóruma már évek óta működik, és komoly mennyiségű hasznos beszélgetés, eszmecsere, képmegosztás, beszámoló stb. történt. Nem kevés hajóépítés iránt érdeklődő olvasónk órákat tölt azzal, hogy a fórum különböző bejegyzései segítségével fejleszti tudását, így készítve föl magát a saját hajóépítő projektjére.

Bővebben...

Második Amatőr Hajóépítő Találkozó 2013

Készült: 2013. június 24. hétfő
Írta: mezix

KÖSZÖNJÜK A RÉSZVÉTELT! Ismét egy sikeres hajóépítő találkozót tudhatunk magunk mögött. Jó szél, remek kikötő, kiváló vendéglátás, nagyszerű hangulat, és még egy kis izgalom is jutott nekünk ezen a hétvégén a Fertő tónál.

Bővebben...